Wat zijn bitcoins?

Om het terug te brengen naar de eenvoud: Bitcoins zijn niks anders dan nummers op je bankrekening net als Euro's
Bitcoins vertegenwoordigen een waarde die enkel uitgedrukt kan worden in vertrouwen. Het vertrouwen dat je voor de waarde van jouw Bitcoin kan ruilen voor goederen en doensten. Dit is hetzelfde als met de Euro. De waarde van het Eurobiljet is niet gelijk aan de daadwerkelijke waarde van de Euro zelf. Vroeger kwam een zilveren of gouden munt overeen met de waarde en was er een garantie dat als je die munt verkocht je er geld voor kreeg. Echter: de waarde van de Bitcoin daalt en stijgt constant. We raden u aan de Bitcoins te kopen die u nodig heeft voor uw transactie, zo loopt u minder kans op evt. daling van uw Bitcoin waarde. Anderzijds: Ze kunnen ook enorm stijgen en dan valt er weer geld mee te verdienen.
Wilt u handelen in Bitcoins? Klik hier om een gratis account aan te maken om Bitcoins te kopen en verkopen op de beurs.
Het grote voordeel van de Bitcoin is dat je zelf je eigen bank bent en dat je anoniem betalingen kunt doen.
Betalingen met bitcoin zijn snel, veilig en simpel!

Betalen met Bitcoins, hoe werkt dan nu en wat heb je nodig?

Allereerst heb je een wallet nodig, hierin bewaar je je Bitcoins
Deze wallet kan je zowel op je p.c, tablet of smartphone gebruiken.
Download hier de wallet voor de p.c - Download hier de wallet voor Android - Maak hier een online wallet aan

Eenmaal een wallet in bezit dan vind je daar je wallet adres. Een adres ziet er ongeveer zo uit:
18aom4JEyDkFxh5k4RWC83UWNhZEVD62aT
Dit wallet adres kun je gebruiken om Bitcoins op te ontvangen en uiteraard kan je met behulp van je wallet ook met Bitcoins betalen.
Stel je koopt online bitcoins, dan maak je geld over met Ideal, creditcard of andere wijze over naar de verkoper van de Bitcoins, en die stuurt de bitcoins naar jouw wallet adres, in dit voorbeeld dus:
18aom4JEyDkFxh5k4RWC83UWNhZEVD62aT
Bitcoin transacties moeten bevestigd worden door het wereldwijde Bitcoin netwerk, daarom kan het soms even duren voordat de transactie 100% voltooid is. Het verloop van een transactie en de bevestigingen kun je volgen via de blockexplorer. klik hier voor een voorbeeld
Wat superhandig is met Bitcoin aps is het gebruik van de QR code, scan de QR code met je mobiel en de transactie details worden direct ingevuld! Vul je wachtwoord van je wallet in, druk op ok en de transactie wordt direct uitgevoerd!

De huidige koers: